Innovatin blog

Szövegein keresztül így támogatja a Kontent Művek a kisvállalkozói vevőszerzést

Interjú Loyola Krisztával

„Amikor a megfelelő online kommunikációval kezdő vállalkozóként meg tudod szólítani az ideális vevődet, sőt monetizálni is tudod az ötletedet, az valami hihetetlenül felemelő érzés. Na, de hogyan is kell ezt jól csinálni? Milyen felületen? Hirdetéssel, organikusan, esetleg mindkettő? 

Marketingkommunikációs szakértőként Loyola Kriszta kisvállalkozókat támogat abban, hogy a fenti kérdésekre választ kapjanak, tanácsokkal, tippekkel segíti őket annak érdekében, hogy találóbb szövegeik révén újabb és újabb vevőket szerezzenek, növekedjenek.

Hogy hogyan is lett Krisztából vállalkozó, illetve hogyan segíti a Kontent Művek a kisvállalkozók fejlődését, azt az alábbi vállalkozói interjúból tudhatod meg.”

Marketingkommunikációs szakértő vagy, mit jelent ez pontosan?

„Januárban indítottam el a vállalkozásomat, marketingkommunikációs szakértői tevékenységként határozom meg azt, amivel foglalkozom. Ez a gyakorlatban egyébként annyit jelent, hogy főleg értékesítési célú szövegeket írok a kisvállalkozók online felületeire. Landoló oldalakat, hírleveleket szövegezek, de akár blog cikkeket is nagyon szívesen írok, mert én ezekre is a hosszú távú értékesítés egyik módszereként tekintek.

Emellett pedig nagyon hamar kialakult egy igény az ügyfeleim részéről, hogy kommunikációs és marketing tanácsadást is tartsak, utóbbi egyre hangsúlyosabb. A vállalkozásom nagyon sokat alakult már ez alatt a lassan kilenc hónap alatt is. Nagyon élvezem azt a folyamatot, ahogy formálódik és domborodnak ki az újabb és újabb lehetőségek, de tele vagyok tipikus vállalkozói gyerekbetegségekkel is, amiknek a kigyomlálásán ezerrel dolgozom.🙂”

Mivel foglalkoztál a Kontent Művek létrehozása előtt? Hogyan váltottál?

„Van egy szofisztikált és egy kemény önismereti verziója is a váltásnak. Én PPC managerként dolgoztam az elmúlt 5 évben egy kis vidéki marketing cégnél, ahol kizárólag google ads hirdetésekkel foglalkoztunk. Javarészt a szövegírás feladatok hárultak rám, hirdetéseket szövegeztem az időm nagy részében.

A munkám során rengeteg kisvállalkozóval találkoztam és azt láttam, hogy az ügyfeleink nagy része mindent erre az egy lapra, a google ads hirdetésekre tett fel. Elfeledkeztek arról, hogy mennyi lehetőségük van arra, hogy a hirdetéseket még megtámogassák kommunikációval, legyen szó social média kommunikációról vagy egy jól karbantartott blogról a weboldalon, amin keresztül be tudják húzni organikusan is a látogatókat. 

Ez általában hiányzott. Sőt, gyakran vacakul SEO-zott weboldalakra voltunk kénytelenek küldeni a látogatókat a hirdetésekkel. Miután felfedeztem ezt a hiányosságot, engem egyre jobban frusztrált, hogy nem tudok úgy segíteni az ügyfeleknek ahogyan szeretnék, és akkor elkezdtem szépen apránként, szabadúszóként, főleg nagyobb kommunikációs cégeken keresztül szövegeket írni. 

A lelki háttere pedig az egésznek az, hogy az önismereti utamnak egy nagyon fontos lépcsője volt az, hogy végül úgy döntöttem, vállalkozó leszek. Én nem vállalkozói családból jöttem, kubai származású vagyok és az én kubai nagypapám gerilla harcos volt, a szocializmusért harcolt, ami szintén nem egy ilyen vállalkozói mindset.😀

Ahogy anya lettem és megszületett az első gyermekem, a kötött munkarend egyre távolabbinak tűnt, ráadásul egy enyhe szülés utáni depresszióval és rengeteg olyan erővel is meg kellett küzdenem, amivel szerintem senkinek nem kellene egy ilyen élethelyzetben megküzdenie. Ez szintén egy nagy tanítás volt nekem, és rájöttem, hogy igazából én olyan ember vagyok, aki megharcol, és aki lebontja maga körül a falakat.

Egy nagyon erős személyiségfejlődés eredménye volt az, hogy én úgy döntöttem, hogy vállalkozó leszek. Nőként, anyaként iszonyatosan nagy változásokon megyünk keresztül, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell, hogy szűnjenek a saját vágyaink.”

Anyaként hogyan tudsz vállalkozóként is funkcionálni?

„Két óriási szerencsém van, az egyik az az, hogy a nagyszülőkkel egy településen élünk, illetve van egy nagyon támogató férjem is, így elég jól tudjuk menedzselni ezt az életformát. Olyan típus vagyok, hogy gyakorlatilag bármikor tudok dolgozni. Ha elkap a flow, én olyankor szoktam a munkám garmadát elvégezni, amikor meg nincsen flow, akkor mindegy, hogy mit csinálok, úgysem fogok haladni.

Egyébként éjszakai bagoly vagyok, tehát én éjszaka meg az esti órákban vagyok igazán hatékony. Ez a kisgyerekes anyuka mivoltommal tök jól összejátszik, mert miután lefektettem a gyerekeket, utána három órában megvalósítom önmagam.😅 Nekem az időmenedzsment nem az erősségem, egy kreatív, cserébe nagyon csapongó ember vagyok, nekem ezt kőkemény rendszerekkel kell kézben tartanom.”

Mire helyezed ebben az évben a fókuszt, mik a rövid távú terveid a Kontent Művekkel?

„Amire én most készülök, mert készülök egy erősebb váltásra, az már tavaly november óta formálódik. Tanfolyamok elindításán dolgozom jelen pillanatban, mivel azt látom, hogy nagyon sokan küszködnek azzal, hogy vállalkozóként növekedni tudjanak, vevőszerző kényszert indítottak el a változások. 

Nekem megvannak az eszközeim, hogy ezt hogyan kell jól csinálni, viszont a saját időm véges, egyszerűen nem tudok annyi ügyfelet elvállalni, mint ahányan jönnek hozzám. Arra jutottam, hogy mindenképpen szeretnék olyan mankót adni a kisvállalkozók kezébe, amivel saját maguk is képesek vevőket szerezni.”

Mi a hosszabb távú vállalkozási víziód?

„Egyre nagyobb az igény, hogy marketing szakemberként is támogassam az ügyfeleimet. Az a hosszú távú célom, hogy ebben is még kompetensebben tudjak részükre támogatást nyújtani, akár a száz plusz milliós árbevételű cégek teljes marketing kommunikációs fejlődési ívét, akár újrapozicionálását is meg tudjam oldani. Bár reményeim szerint ezt már nem egyes szám első személyben fogalmazva fogom megtenni.”

Melyik online felületen találnak meg azok a kisvállalkozók, akik szívesen tanulnának Tőled?

„Őszintén szólva, leginkább TikTok-on vagyok jelen. Ott rengeteg visszajelzést kapok a követőimtől, tény, hogy olyan tartalmakat is osztok meg, amik erre ösztönzik őket. Valahogy a TikTok-on egy egészen jó közeg kezd kialakulni körülöttem, ráadásul ott az elérések miatt sokkal több emberhez tudom eljuttatni az üzenetemet. 

Indítottam egy rovatot TikTok-on, aki kommentel egy weboldal auditot kap cserébe, abban segítek, hogy leellenőrzöm a weboldalt marketing és SEO szempontból. Megnézem, hogy van-e olyasmi, amit könnyedén lehet optimalizálni, így egy jobb megfogalmazással, kidomborítottabb értékajánlattal könnyebben el tudják adni a termékeiket, szolgáltatásaikat a kisvállalkozók.”

Marketingkommunikációs szakértőként, ha egyetlen tanácsot kellene adnod a kezdő vállalkozók számára, mi lenne az?

„Az, hogy gyertek a TikTok-ra! Könnyen lehet vevőket szerezni és ehhez semmi más nem kell, minthogy legyen az embernek egy jól átgondolt tartalomstratégiája. Ugyan meg kell felelni bizonyos műfaji sajátosságoknak, hiszen ez a rövid videók terepe, ezen belül viszont a TikTok hihetetlen mértékben az emberi kreativitás tárháza.

Fontos, hogy lehetőségként kell tekinteni rá, illetve az is, hogy élvezzük azt a folyamatot, amikor tartalmat gyártunk és amikor hírét visszük annak, hogy vállalkozóként már van valami a kezünkben.”

 

Fotó 1: Kontent Művek

Fotó 2: pexels.com

Hegyi Timi

Women’s Business Class:

online klub, vállalkozói terveiket megvalósító, céltudatos nőknek 

Hegyi Timi

kapcsolat

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
vállalkozásfejlesztés

Így lendítsd fel a vállalkozásodat interjúk készítésével

Tegyük fel, meghoztad a döntést arról, hogy végre elindítod a vállalkozásodat. Elkezdesz követői tábort építeni az általad preferált online felület(ek)en, …

Elolvasom
feladatgazdálkodás

Mi az a Kanban-módszer, és hogyan tudod alkalmazni a vállalkozói céljaid megvalósítása érdekében?

Mi az a Kanban-módszer? A Kanban egy projektmenedzsment módszer, amely abban segít, hogy vizuálisan is nyomon követhesd a teljesítményedet. A …

Elolvasom
hatékonyság

5 kérdés, amit mindenképp válaszolj meg, ha produktívabb vállalkozó szeretnél lenni 2023-ban

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a legtöbben vállalkozóként mégiscsak valami olyasmire vágyunk, hogy átlátható időbeosztással, talán egy nem …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?