Innovatin blog

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog

Vegán alapokon tart stílustanácsadást a Vegan Dolce Vita megálmodója

Interjú Garami-Zolnay Vítával, a Vegan Dolce Vita megálmodójával

Hosszú évek óta ismerem Vítát (Garami-Zolnay Víta) és nem tagadom, felvillanyozott, amikor egy-két évvel ezelőtt arról számolt be, hogy az évek óta, a vegetáriánus, később pedig már vegán életmód területén összegyűjtött tapasztalatait vállalkozóként kamatoztatja. 

Stílus iránti szenvedélye sem volt ismeretlen számomra, hiszen az elmúlt tizenöt évben, amióta ismerem, volt alkalmunk pár pohár bor mellett ilyesmiről is beszélni.:) 

Víta egyébként teljesen más területen dolgozott a gyerekek születése előtt, miután végzettsége szerint nyelvész, évekig nyelvoktatással foglalkozott, de az állatvédelem, az állatok szeretete és persze a divat is folyamatosan jelen volt az életében. 

Gyerekkorod óta vegetáriánus vagy, néhány éve pedig már vegán életmódot folytatsz. Mi a legfontosabb számodra a vegánsággal összefüggésben?

A legfontosabb számomra mindig  az állatvédelem. Ezután jön az egészség és a környezetvédelem. Folyamatosan szem előtt kell tartanom a “mialegfontosabb” szempontot, mert sajnos sokszor ütköznek az érdekek, akár a divatról, akár az étkezésről van szó.

Például imádom a szőrmét, de természetesen nem jöhet szóba az igazi, állati szőrme, a műszőr pedig nem a legkörnyezettudatosabb döntés. Szerencsére ma már létezik petpalackokból újrahasznosított szőrmebunda, ami persze már van is nekem.:) Illetve az ételeknél is vannak problémás területek, sokszor veszek előre csomagolt vegán terméket, mert nincs időm sajtot készíteni, még!

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Garami-Zolnay Víta (Vegan Dolce Vita)

Az életmódodnak köszönhetően rátaláltál a vállalkozásodra is. Mesélj kicsit a márkádról, amely a vegán életvitelt ötvözi a stílussal!

A vállalkozás már nagyon rég megfogalmazódott bennem, illetve nem is vállakozásnak nevezném, hanem egy útnak. Mindig éreztem, valamit muszáj tennem az állatvilágért, lépten-nyomon próbálom felnyitni az emberek szemét, ha pici nyitottságot érzek, hogy mi folyik az ipari gyártás/előállítás mögött…, hát mondhatom nem vagyok túl közkedvelt ilyenkor, de nehéz leállnom…

A divat nagy szenvedélyem és imádok emberekkel is foglalkozni, ezért amikor belémhasított a felismerés, hogy el kell végeznem egy stylist sulit, nagyon hálás voltam a sorsnak, hogy ezt megtehetem és minden percét élveztem a tanulásnak.

A Vegan Dolce Vita Szalonban alkalmam nyílik segíteni az embereknek a stílusuk megtalálásában, hogy jobban érezhessék magukat a bőrükben és segítek abban a nem könnyű feladatban, hogy mi a jó minőségű megfelelője az állati eredetű anyagoknak, és ezeket hol lehet beszerezni. (Egyébként legtöbbször külföldről.)

Szervezek rendezvényeket is, ahol szekciókra bontva ismerkedhetünk meg a vegán életmóddal: szépségápolással, sporttal, divattal, stb. A következő hónap elején a Vegán, organikus kozmetikumok szimpóziumán a vegán kozmetikumok lesznek a középpontban.

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Vegan Dolce Vita

Mesélsz kicsit a termékeidről illetve arról, hogy az életviteli tanácsadással kiknek tudsz leginkább segíteni?

Életem egyik legnagyobb szenvedélye, a táskák! Na, azoktól nagyon nehezen váltam meg, illetve nem is tudtam elengedni mindet! Nehéz beszerezni vegán, azaz növényi alapanyagokból készült táskákat, itthon jóformán nincs is, szóval kb. másfél évvel ezelőtt megterveztem az első táskámat és onnantól ez az egész folyamat, mint valami versenyló, ami elszabadul, elindult bennem.

Azóta minden szabadidőmet ezzel töltöm, nyárra el is készül az első táska kollekcióm, amelyben megtalálható lesz az ananászbőr, kaktuszbőr és a kézzel szőtt kender. 

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Vegan Dolce Vita

Van már kialakult vállalkozói rutinod?

Egyáltalán nincs vállalkozói rutinom, csinálom és kész!:) A férjem fogja is a fejét sokszor, aztán csak legyint, hogy jó, hát hobbi, na… 🙂

Hogyan befolyásolta az elmúlt év a vállalkozói léted kezdeti szakaszát?

A karantén kicsit megnehezítette a vállalkozásom fejlesztését, illetve konkrétan le is állította, mivel két kicsi gyerekkel otthon lehetetlen bármit is csinálni, úgy értem bármi mást, mint amit ők akarnak :), sokszor örülök, ha össze tudok dobni valami kaját.

A kreativitást tényleg teljesen megöli a napi tekerés, a napi rutinok folytonossága, szóval a mókuskerék. Szerencsére ezt hamar felismertem és nem erőltettem, nem sürgettem semmit, mindig próbálom kihozni a legjobbat az adott pillanatból, élethelyzetből. Ennek fényében pedig csodálatos volt, mert együtt voltunk nagyon sokat és nyugalomban teltek a mindennapjaink.

Sokszor fontos, hogy el tudjunk engedni dolgokat. Nekem életem mottója: “Engedd, ami megy, és fogadd, ami jön!” 

Van bevált praktikád arra, hogy anyaként rendszeresen nyerj egy kis időt magadra is?

Reggelenként korán kelek, amikor még alszik a család, sportolok kicsit. Amikor a gyerekek sziesztáznak, akkor én szigorúan olvasok, mert az nagyon ki tud kapcsolni. Nehéz leülnöm, ha sok a teendőm, de ezt elhatároztam! Ja, meg az esti egy pohár bor. Na, az jár! 🙂

Ha szeretnétek rátalálni a saját stílusotokra, mégpedig úgy, hogy mindeközben az állat-, és környezetvédelmi szempontok is érvényre jutnak, keressétek Vítát bizalommal. 

Hegyi Timi

Women’s Business Class:

online klub, vállalkozói terveiket megvalósító, céltudatos nőknek 

Hegyi Timi

kapcsolat

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
vállalkozásfejlesztés

Így lendítsd fel a vállalkozásodat interjúk készítésével

Tegyük fel, meghoztad a döntést arról, hogy végre elindítod a vállalkozásodat. Elkezdesz követői tábort építeni az általad preferált online felület(ek)en, …

Elolvasom
feladatgazdálkodás

Mi az a Kanban-módszer, és hogyan tudod alkalmazni a vállalkozói céljaid megvalósítása érdekében?

Mi az a Kanban-módszer? A Kanban egy projektmenedzsment módszer, amely abban segít, hogy vizuálisan is nyomon követhesd a teljesítményedet. A …

Elolvasom
hatékonyság

5 kérdés, amit mindenképp válaszolj meg, ha produktívabb vállalkozó szeretnél lenni 2023-ban

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a legtöbben vállalkozóként mégiscsak valami olyasmire vágyunk, hogy átlátható időbeosztással, talán egy nem …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?