Innovatin blog

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog

Miért érte meg az elmúlt hónapokban is tervezni?

Szerencsés vagyok, mert az idei, korántsem szokványos évben a gyerekeim még nem járnak iskolába. Így legalább az online oktatással járó extra teher nem nehezedett a vállamra. Mégis, azt gondolom, hogy ha egy rövid időszaktól eltekintve nem lett volna napi szinten a kezemben a tervezőm, sokkal fárasztóbb időszak állna mögöttem.

Március közepén félretettem egy kis időre a gyűrűs kalendáriumomat, úgy éreztem megállt az idő, értelmetlen bármilyen tervezgetés. Egy-két hét elteltével azonban, amikor már látható volt, hogy az akkori állapot tartósabb lesz a vártnál, ismét használni kezdtem. Nyilvánvalóan megváltoztak a teendőim, más lett a prioritás. Elsősorban a gyerekekkel és a háztartással foglalkoztam, de természetesen a munkámat is végeznem kellett és a vállalkozás építését sem szerettem volna abbahagyni.

Mindig hangsúlyozom, hogy számomra az egyik legnagyobb előnye a filofaxnak azontúl, hogy cserélhetőek a lapjai, hogy folyamatosan szem előtt tudom tartani az éppen futó projektjeimet, a kitűzött céljaimat, nincs benne semmi olyan, ami nem aktuális. Segít tartani a fókuszt. Erre pedig az elmúlt hónapokban is szükségem volt, tekintve, hogy a „nyári szünet” március óta megszakítás nélkül tart.:)

Miben segített, hogy nem tettem félre a tervezőmet?

Erőt tudtam belőle meríteni, kapaszkodó volt, úgy éreztem összefogja a legfontosabb területeket az életemben, így nem hanyagoltam el a számomra hangsúlyos dolgokat.

  1. Nem hagytam abba a futást. Bár tény, hogy nem volt könnyű minden esetben a kivitelezés, és kezdetben nem is okozott ugyanolyan örömet, mint általában szokott, de tény, hogy a futás továbbra is az életem része maradt.
  2. Kordában tudtam tartani a környezetünket.
  3. Megterveztem a menüt, amivel sok időt és energiát spóroltam.
  4. Segített, hogy következetesen folytassam a vállalkozásom építését.
  5. Hiteles tudtam maradni azok szemében, akik tavasszal is részt vettek időgazdálkodás konzultáción.

Egy sok tényezős rendszert működtetni minden egyes nap, nem kis erőfeszítést igényel, azonban ha megtalálod a számodra megfelelő eszközt, módszert hozzá, akkor már csak használnod, alkalmaznod kell. Ez lehet egy applikáció, lehet egy jó mentor, vagy egy papír alapú tervező.

Hogyan kezdd újra a tervezést, ha most érzed úgy, hogy eljött az ideje?

Ha most látod elérkezettnek az időt arra, hogy ismét kezedbe vedd a terveződet, akkor íme néhány TIPP arra, hogyan kezdj hozzá.

Először is, vegyél ki belőle mindent, ami mozdítható.:) Egy üres lapra írj egy listát arról, hogy:

  • milyen témákra szeretnéd helyezni a hangsúlyt (vállalkozás, életmód, párkapcsolat, önfejlesztés, nyaralás, stb.),
  • milyen projektjeid vannak/maradtak függőben,
  • mi az a dolog, amit ebben az évben halogattál, viszont elérkezett az idő, hogy hamarosan elvégezd (vagy elvégeztesd).

Ha megvagy ezzel, azaz készítettél egy kis átvilágítást, nincs más hátra, mint a fentiek megvalósulása érdekében úgy összeállítani a terveződet, hogy minden hangsúlyos tennivaló, projekt megkapja a méltó helyét, méghozzá a számodra megfelelő sorrendben. Én az ilyen témákat szoktam külön elválasztó lapokkal jelölni, rá is írom az adott fejezetet, így könnyen fellapozom, hozzáírok, ha valami fontos még eszembe jut.

Az így meghatározott részterületeket pedig a heti tervezésnél és a napi tennivalók összeírásánál minden esetben vedd figyelembe!

Ha ehhez segítségre van szükséged, szeretettel várlak az INNOVATIN zárt csoportban, ahol folyamatosan megmutatom az általam összeállított filoboxokat. Ebből inspirációt nyerhetsz a sajátod kialakításához.

Hiszek abban, hogy minden nap lehet új lapot kezdeni (különösen, ha filofaxod van! :)), és abban is, hogy csak olyan témákra, feladatokra érdemes összpontosítani, amelyek előre visznek, akár a vállalkozásodról, akár a magánéletedről van szó.

Tervezni a jövőt jó dolog, de a jelenben kipipálni a feladatokat még jobb!:)

Hegyi Timi

Women’s Business Class:

online klub, vállalkozói terveiket megvalósító, céltudatos nőknek 

Hegyi Timi

kapcsolat

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
vállalkozásfejlesztés

Így lendítsd fel a vállalkozásodat interjúk készítésével

Tegyük fel, meghoztad a döntést arról, hogy végre elindítod a vállalkozásodat. Elkezdesz követői tábort építeni az általad preferált online felület(ek)en, …

Elolvasom
feladatgazdálkodás

Mi az a Kanban-módszer, és hogyan tudod alkalmazni a vállalkozói céljaid megvalósítása érdekében?

Mi az a Kanban-módszer? A Kanban egy projektmenedzsment módszer, amely abban segít, hogy vizuálisan is nyomon követhesd a teljesítményedet. A …

Elolvasom
hatékonyság

5 kérdés, amit mindenképp válaszolj meg, ha produktívabb vállalkozó szeretnél lenni 2023-ban

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a legtöbben vállalkozóként mégiscsak valami olyasmire vágyunk, hogy átlátható időbeosztással, talán egy nem …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?