Innovatin blog

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog

Tekintsd át kreatívan a vállalkozásoddal kapcsolatos ötleteidet!

A jelenlegi időszak alkalmas arra, hogy újragondold a céljaidat, és kidolgozd a vállalkozásoddal összefüggő ötleteidet.

Az ötleteid kibontásához bármilyen technikát is alkalmazol, egy biztos, megéri rászánni az időt, mert amit most alaposan végiggondolsz, az igencsak hasznos lesz számodra az év hátralévő részében. Hatékonyabb is leszel, ha nem kell mindig felvenned a fonalat, újra és újra kitalálnod, hogy hogyan tovább. Persze ettől még rugalmasan kell kezelni a vázolt célokat, kellenek spontán döntések, azonban sokkal könnyebben tudsz következetes maradni, ha pontosan tudod, mit szeretnél elérni.

Nekem az ilyesmire leginkább a mind map-módszer vált be (gondolattérkép, ami Tony Buzan nevéhez fűződik). Egyrészt sokkal körültekintőbben tudom kidolgozni az egyes projektjeimet, másrészt ilyenkor mindig értelmet nyernek a felhalmozott filctollak és színkiemelők.:)

Ha eddig is készítettél mind map-et, akkor biztos vagyok benne, hogy már megtapasztaltad azt, mennyire egyszerűen tudod vázolni, hogy az egyes céljaid eléréséhez milyen kisebb lépésekre van szükség.

Ha pedig eddig nem így szedted össze a gondolataidat, akkor próbáld ki ezúttal ezt a módszert, mert szerintem sokkal könnyebb rájönni az egyes összefüggésekre, praktikusabb, mint ha csak egy egyszerű listát írsz.

ÍGY CSINÁLD!

  • az ötleted, vagy az adott téma legyen középen,
  • ebből ágazzanak el a különböző szempontok (feltétel, cél, stb.)
  • az összefüggéseket nyilakkal jelölheted
  • az egyes alágakhoz listákat is csatolhatsz
  • az egyes szinteket azonos színnel jelölheted
  • a különböző szinteket eltérő alakzatokkal is ábrázolhatod, de a nyilak között is lehet sima, szaggatott…

(Valójában készítsd úgy, ahogy számodra logikus, ahogy neked segítség átlátni!)

Ha vannak olyan, eddig meg nem valósított ötleteid, akkor ezzel a módszerrel könnyen átláthatóvá tudod őket tenni, majd az egyes ötleteket külön-külön is ki tudod dolgozni. Bontsd ki a lehető legrészletesebben az ötletedet! Színezz, nyilazz, hogy minél egyértelműbb és hasznosabb legyen számodra a végeredmény.

Ha felsorakoztattad a megvalósítandó kis terveidet, feltérképezted, hogy melyik létrejöttéhez mire lesz szükséged, akkor ötletenként érdemes időben is pályára állítanod az egyes lépéseket. Ehhez egy sima számegyenes is tökéletes, oszd fel hónapokra vagy hetekre, napokra, függően attól, hogy milyen volumenű a projekted. Próbáld meg a részfeladatokat megadni időben, így nem egy ötlet lesz mostantól, hanem X feladat. Sokkal könnyebben ráveszed magad a megvalósításra, ha szembesülsz az ötleteddel járó konkrét tennivalókkal.

Ha pedig elkészültél a részletes kidolgozással, fűzd le a terveződbe, vagy tedd olyan helyre, ahol mindenképpen szem előtt lesz. Ha napi szinten látod, hogy mi az irány, könnyebb lesz nemet mondanod minden olyan felkérésre, ami nem visz közelebb a célodhoz. Egyúttal pedig a már lebontott egyes feladatokat könnyen hozzá tudod venni a napi teendőidhez, így fokozatosan be tudod vezetni akkor is az ötletedet, ha most látszólag csak nagyon kevés időd jut rá.

Hegyi Timi

Lendület női vállalkozásoknak

Women’s business class:

tematikus online klub, vállalkozói terveiket megvalósítő nőknek (hamarosan ismét lehet csatlakozni)

Egyéni és csoportos programokkal

segítelek a vállalkozói feladataid rendszerezésében.

Küldj üzenetet, hogy egyeztethessük a találkozónk időpontját!

Hegyi Timi

bejelentkezem

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
interjú

Következetes marketing stratégiával szerezte meg első ügyfeleit, ma már más vállalkozóknak tanítja ugyanezt

Interjú Kovács Eszter online marketing szakértővel Kezdő vállalkozóként meggyűlhet a bajod az idővel, mert nagy eséllyel munka mellett kezdesz el …

Elolvasom
interjú

Szövegein keresztül így támogatja a Kontent Művek a kisvállalkozói vevőszerzést

Interjú Loyola Krisztával “Amikor a megfelelő online kommunikációval kezdő vállalkozóként meg tudod szólítani az ideális vevődet, sőt monetizálni is tudod …

Elolvasom
interjú

Így találhatod meg az egyensúlyt a mindfulness, a jóga és az ásványok erejével

Amire vállalkozóként kivétel nélkül szükségünk van, az nem más, mint az egyensúly megtalálása és megőrzése a hétköznapokban. Ahhoz, hogy erre …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?