Innovatin blog

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog

Emlékálmodás felső fokon

Interjú Kustány Katalinnal

Ismerjétek meg Kustány Katalint (Emlékálmodó), akinek mára már saját fotós vállalkozása van, és minden nap azzal foglalkozik, amit igazán szeret. Most elmeséli nektek, hogy hogyan lett belőle profi fotós. A képeit instagramon már akkor is felismerem, ha nem tudom, hogy ez emlekalmodo.photography készítette. Letisztult stílus, kifinomultság jellemzi a képeit, a hangulatuk pedig szerintem teljesen egyedi.

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Fotó: Emlékálmodó

1. Mivel foglalkoztál a fotózás előtt, hogyan történt az átállás? 

„Gimi után felköltöztem Budapestre, és elvégeztem, némi szülői nyomásra két egyetemet.Végülis tök jó, hogy így időt nyertem, és ezalatt nem is kellett gondolkoznom, hogy hogyan tovább, a fotózás talált meg engem. Egyetem után nagyon sokat foglalkoztam rendezvényszervezéssel, és közben kezdtem el fotózgatni hobbi szinten, majd ebből alakult tovább, egyre többen kértek fel kisebb nagyobb fotózásokra az ismerőseim közül. Aztán az ismerőseim ismerősei és azok ismerősei. Közben valami belső sugallatra elvégeztem több fotós sulit is, hogy a szépérzékem mellé a technikai tudásom is meglegyen.

Évekkel később megfogalmazódott bennem, hogy most már tudom, mi az, ami a kreativitásomat kielégíti, és miután elhatároztam, hogy belevágok a freelancer létbe, még kereken egy évembe telt, mire be mertem menni a főnököm szobájába, és felmondani. 

Életem legjobb döntése volt, mert bár rengeteg nehézség és kihívás van a vállalkozói létformában, semmiért nem cserélném fel.

Az egy igen kemény év volt, mert, ha már változás, legyen nagy! És miközben épp szoktam, hogy milyen is az, amikor nem kell 8-ra bejárni, de van, hogy éjjel kettőig dolgozom, vettem egy lakást a Balaton-felvidéken, felújítottam és leköltöztem, így lett kerek az az évem.”

2. Milyen fotózásokat vállalsz, ezek közül melyik a kedvenced?

„Családi és babafotózással kezdtem, ahogy szerintem a lányok többsége. Két kézzel ellenkeztem az esküvők ellen. De valahogy mégis elkezdtek érdekelni, majd volt lehetőségem Simon Teodóránál (@teodorasimonwedding) tanulni két éve, és akkor kezdtem efelé fordulni. Időközben annyira megszerettem, és minden előítéletem leomlott ezzel kapcsolatban, hogy most már nem is tudnám elképzelni, hogy a nyaram ne az esküvő fotózásról szóljon. Ezen kívül nagyon szeretem a portrékat, a páros fotózásokat, az érzelmeket, és a természet közelségét. Ha csak tehetem, kicsalom a fotó alanyaimat a négy fal közül.

És van egy új vonal is, ami szintén magától, természetesen kezdett el alakulni, ez a brandfotózás. Egyre több magyar brand, kis márka keres meg, hogy olyan, vibrálóan élő képeket szeretnének a termékeikről, amilyeneket az Instagram oldalamon látnak. Ez egy újfajta vonal a pályafutásomban, mert itt nem kell instruálni a modellt, nem unja meg, hogy akár 5-6-szor átpakolok mindent. 🙂 Hangulatokat, életérzést teremtek ezekkel a képekkel, és ez nagyon közel áll hozzám. „

3. Van kedvenc képed 2018-ból, ha igen melyik?

„Mindig van aktuálisan, leginkább mindig az utolsó fotózásaimból kerülnek ki ezek a kedvencek, de idén nyáron volt egy szívemnek nagyon kedves esküvő, ahol készült egy varázslatos fotó a menyasszonyról és az örömapáról. Hihetetlen pillanat, ami a legbensőbb cinkosságot mutatja közöttük, imádom.

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Fotó: Emlékálmodó

És van egy a karácsonyi sorozatok közül is, ahol pedig a gyermeki lélek tiszta kíváncsisága jelenik meg. Azt is nagyon-nagyon szeretem. Már végeztünk a fotózással, mikor a kislány észrevette a nagy ablakon keresztül, hogy a másik teremben is épp egy fotózás történik, és olyan áhítattal figyelte… megszűnt körülötte a világ.”

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
Fotó: Emlékálmodó

4. Mit szeretsz legjobban a munkádban?

„Nagyon szeretem azt, hogy kreatív, hogy maradandót alkothatok, hogy érzelmeket álmodok emlékbe az ügyfeleimnek, hogy azért jönnek hozzám, mert azt a stílust szeretnék kapni, amit én képviselek. Azt is nagyon szeretem, hogy picit pszichológusnak is kell lennem, hogy meg merjenek nyílni előttem az emberek, hogy mesélnek magukról, hogy egyre több érdekes és izgalmas életutat ismerek meg. Nagyon jó sikerélmény, amikor egy zárkózott ember jön fotózkodni, és a végére sírva nevetünk, és jót beszélgetünk, és feloldódva, elégedetten megy el a fotózásról.”

5. Hogyan találsz új ügyfeleket?

„Azt vettem észre, hogy leginkább ajánlás útján jutnak el hozzám az ügyfelek, szóval ezért kifejezetten ügyelek arra, hogy mindenki maximálisan elégedetten menjen el a fotózásról, hiszen ők viszik a híremet. Így lehet a leghitelesebb ügyfélkört kialakítani, több olyan is van, akik rendszeresen visszatérnek évek óta.”

6. Mik a terveid a következő évre?

„Minden év végén szoktam egy kis visszatekintést csinálni, hogy mit értem el, és honnan hova jutottam egy év alatt, mit tanultam, mik voltak a nagy sikerek és az elakadások… És természetesen kicsit tervezni is a következő időszakra. Sok célom van a következő évre, az esküvő szezonra már elég sok hétvégém foglalt, és még folyamatosan jönnek az újabb ajánlatkérések, célom, hogy idén, pedig még csak a második teljes szezonom, feltöltsem a hétvégéim nagy részét. Szerencsére elég nagy az érdeklődés a munkám iránt.

Ezen kívül több kisebb nagyobb projekt is tervben van, amikről egyelőre nem szeretnék még beszélni a nyilvánosság előtt.”

Hegyi Timi

Women’s Business Class:

online klub, vállalkozói terveiket megvalósító, céltudatos nőknek 

Hegyi Timi

kapcsolat

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
vállalkozásfejlesztés

Így lendítsd fel a vállalkozásodat interjúk készítésével

Tegyük fel, meghoztad a döntést arról, hogy végre elindítod a vállalkozásodat. Elkezdesz követői tábort építeni az általad preferált online felület(ek)en, …

Elolvasom
feladatgazdálkodás

Mi az a Kanban-módszer, és hogyan tudod alkalmazni a vállalkozói céljaid megvalósítása érdekében?

Mi az a Kanban-módszer? A Kanban egy projektmenedzsment módszer, amely abban segít, hogy vizuálisan is nyomon követhesd a teljesítményedet. A …

Elolvasom
hatékonyság

5 kérdés, amit mindenképp válaszolj meg, ha produktívabb vállalkozó szeretnél lenni 2023-ban

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a legtöbben vállalkozóként mégiscsak valami olyasmire vágyunk, hogy átlátható időbeosztással, talán egy nem …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?