Innovatin blog

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog

Karrier és anyaság

Interjú Pados Eszterrel

Mennyire tudatosak a nők, ha karrierről van szó? Mikor, milyen élethelyzetben van szükségük változtatásra? Ki tud nekik segíteni?

Kérdéseimmel Pados Eszter HR tanácsadó, coach és trénerhez fordultam, aki megosztotta velem ezen a területen szerzett szakmai, és miután három gyermek anyukája, így saját tapasztalatait is.

Eszter life, karrier és business coachinggal egyaránt foglalkozik, mindemellett szükség esetén kisgyermekek iskolafelkészítését is segíti. Munkájáról részletesebben itt tájékozódhatsz.

Innovatin | Időgazdálkodás nőknek | Blog
fotó: Pados Eszter, sunshinycoaching.com

Melyik élethelyzetben keresnek fel az anyukák? A munkába visszatérés környékén, vagy amikor még otthon vannak a kisbabával?

„Babázás alatt inkább a life coaching témák kerülnek előtérbe. Amikor már nagyobb a gyermek, akkor szoktak hozzám fordulni karrier témákkal, azon belül is elsősorban az önéletrajz leporolása, karrier coaching és próba interjúzás szokott előfordulni.

Már dolgozó anyukák esetében újra előtérbe szokott kerülni a life coaching – életmódváltás, önbizalom, konfliktuskezelés, határhúzás, én-idő, kiégés, időgazdálkodás, stb. Illetve a középkorú, már nagyobb gyermeket nevelő anyukák esetében a karrier tanácsadás más irányt szokott venni; inkább olyan munkahelyet keresnek, ahol jobban megvalósíthatják önmagukat, több idejük marad magukra, családra, hobbira, lazábbak a munkaidő keretek, nagyobb tér van a rugalmas munkavégzésre.”

Milyen módszerekkel tudod segíteni őket?

„Egy life coaching folyamat során mindig kiemelt szerepe van az önismeret erősítésének, az ehhez kapcsolódó módszereket, technikákat én kifejezetten szeretem és használom is az ügyfeleimmel.”

Szerinted mennyire tudatosak vagyunk mi nők, anyák, ha karrierről van szó?

„Azt gondolom, hogy az anyukák egyre tájékozottabbak a munkába visszatéréssel kapcsolatosan, tudatosabbak. A munkáltatói oldal is egyre nyitottabb, folyamatosan bővülnek a lehetőségek. Nő a részmunkaidős állások száma, emellett egyre több cégnél van „kismama” program.

Egyértelműen azt a tendenciát látom, hogy az iskolai végzettség szintje és a karrier tervezés tudatossága között egyenes arányosság van.

Én fejvadászként és vállalati HR-es oldalon is elsősorban szellemi munkatársakkal dolgoztam. Mivel gyártó cégnél is szereztem tapasztalatot, néha részt vettem fizikai állományú dolgozók kiválasztásában is, illetve amióta itthon vagyok, nagyon sok anyuka önéletrajzát javítottam ingyen, segítettem a hozzám fordulóknak, és azt látom, hogy ha valakinek nincsen konkrét szakmája, nehezebben érvényesül.”

Mi a véleményed azzal kapcsolatban, ha egy anyuka gyermekvállalást követően szabadúszó szeretne lenni? Mi jelentheti számára a legnagyobb kihívást?

„Az időgazdálkodás mindenképp. Például, hogy ne teregessen, ha munka közben sípol a mosógép! Muszáj fókuszt tartani. De probléma lehet még a magány, az egyensúly megtalálása, az anyagi felelősség megtapasztalása. Sok más is felmerülhet, de ezeket tartom a legnagyobb kihívásoknak.”

Háromgyermekes, otthonról dolgozó anyukaként hol tudsz és hogyan kikapcsolódni, pihenni igazán?

„Nagyon szerencsés vagyok, mert van segítségem, így a gyerekeknek is könnyebb, hogy egyre több gyermekünk és kutyánk van, egyre kevesebb az „énidő”, de mindig odafigyelek, hogy azért néha legyen lehetőségem csak önmagammal lenni. Szuper ember a férjem, csodás édesapa és társ is, ő a legjobb barátom, mindenben támogatjuk egymást, még ha néha kicsit zsörtölődősebbek is vagyunk egy-egy fárasztó nap vagy hét után. Régebben sokat táncoltunk és már nagyon várom, hogy újra mehessünk. A mozgás fontos számunkra, kikapcsol, feltölt minket.”

Hegyi Timi

Women’s Business Class:

online klub, vállalkozói terveiket megvalósító, céltudatos nőknek 

Hegyi Timi

kapcsolat

Kapcsolat

Ha szeretnél velem dolgozni vagy csak kérdésed van, itt tudod velem felvenni a kapcsolatot.
Egyeztessük az első találkozás időpontját!

Kövess engem!

Kategóriák

hírlevél

Hírlevél

Ha tetszett, amit olvastál, iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el, hogy nagyobb betekintést nyerhess az INNOVATIN életébe.

hírlevél
vállalkozásfejlesztés

Így lendítsd fel a vállalkozásodat interjúk készítésével

Tegyük fel, meghoztad a döntést arról, hogy végre elindítod a vállalkozásodat. Elkezdesz követői tábort építeni az általad preferált online felület(ek)en, …

Elolvasom
feladatgazdálkodás

Mi az a Kanban-módszer, és hogyan tudod alkalmazni a vállalkozói céljaid megvalósítása érdekében?

Mi az a Kanban-módszer? A Kanban egy projektmenedzsment módszer, amely abban segít, hogy vizuálisan is nyomon követhesd a teljesítményedet. A …

Elolvasom
hatékonyság

5 kérdés, amit mindenképp válaszolj meg, ha produktívabb vállalkozó szeretnél lenni 2023-ban

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a legtöbben vállalkozóként mégiscsak valami olyasmire vágyunk, hogy átlátható időbeosztással, talán egy nem …

Elolvasom
olvastad már?

innovatin blog

olvastad már?